Help

Segítség


Chat


Amennyiben a böngésződ beállításában a jelszavak megjegyzése be van kapcsolva, akkor következő alkalommal a rendszer automatikusan beléptet!


Az oldalon található filmek tárhelyen vannak elhelyezve, a különböző tárhelyekről más-más módon kell a filmet letölteni.

Osztott.com
oldalon lévő film letöltése: a LETÖLTÉS linkre történő kattintás előtt, ha az egeret a linkre viszed, a böngésződ bal alsó sarkában megjelenik, hogy milyen oldalra van a film feltöltve:


A linkre történő kattintást követően azonnal megkezdődik a film letöltése az általad kiválasztott helyre a számítógépedre.


A letöltött fájlt lejátszás előtt ki kell csomagolni, mert tömörített fájl. A kitömörítéshez WinRar program szükséges, mely ingyenesen letölthető.  A letöltött fájlon történő dupla kattintást követően megjelenik egy ablak:
Itt kattints a piros nyíllal jelölt Extract To ikonra. A felugró ablakon válaszd ki, hogy a számítógépeden melyik könyvtárba csomagolja ki a filmet, majd nyomd meg az OK gombot. A film kicsomagolását követően a filmet az általad kiválasztott mappában fogod megtalálni.


A letöltött filmek kódolása nem minden esetben egyforma, éppen ezért nem is biztos, hogy a kedvenc, vagy általad használt lejátszó képes lesz lejátszani. Tapasztalataink szerint a legjobb, és minden kódolást lejátszani képes program a VLC lejátszó, mely ingyenesen letölthető.

A legegyszerűbb megoldás, ha ebben az esetben a „Letöltés böngészőn keresztül” opciót választod. Ha problémába ütközöl, akkor töltsd le a gépedre a MEGAsync-et.

Ebben az esetben a letöltés automatikusan megkezdődik a számítógéped rendszerének egy ideiglenes mappájába, éppen ezért fontos, hogy a rendszert futtató winchesteren legyen elegendő szabad hely! Miután letöltötte a számítógépedre a fájlt, a rendszer felajánlja, hogy melyik mappádba kívánod ténylegesen letölteni. A mappa meghatározását követően kattints a mentésre.  Androidos eszközre a Mega appot kell letölteni, és regisztrálni kell a letöltéshez!
A letöltést követően az Osztott.com-nál leírtak alapján a fájlt ki kell csomagolni!


Darabolt filmek lejátszása:
Szükséges program: Total Commander mely ingyenes letölthető.
A letöltött filmdarabokat egy mappába, vagy egy helyre helyezd! Az első számú darabot, melynek .001 a kiterjesztése a Total Commanderben a jobb egérgomb használatával jelöld ki (piros lesz) ezt követően a Total Commander Fájl azon belül a Fájlegyesítésre kattintva a program egy fájllá rendezi a darabokat és már nézhető is a film. Ha a fájl tömörítve van, akkor az Osztott.com alatt leírtak szerint csomagold ki!


Google (https://drive.google.com)
Ha a fájl tömörítve van, akkor az Osztott.com alatt leírtak szerint csomagold ki!


VLC programban a megfelelő hangsáv és felirat kiválasztása.

Indítsd el a filmet, majd a lejátszón (a filmen) nyomj egy jobb egér gombot:Válaszd ki a hangsávot (több hangsáv esetén ha nem sikerült eltalálnod a jót, akkor még egyszer próbáld meg egy másik sávval)A feliratsáv kiválasztása, vagy tiltása hasonlóan történik, mint a hangsáv kiválasztása! 


VLC Programban a felirat hátterének megváltoztatása:

VLC - Eszközök - Beállítások


Először a Mind-re kattintás után megjelenik a teljes menü. Utána Feliratok / OSD majd szövegmegjelenítő. Utána válaszd ki a háttér színét (fekete) és a Háttér átlátszatlansága (minél magasabb a szám, annál sötétebb lesz a felirat mögötti rész)


5 megjegyzés:

 1. Segítség azoknak, akik a felirat színét át szeretnék színezni sárga színűre:

  Elindítod a filmet VLC PLAYER-rel, majd válaszd a lejátszó felső menüsorából az ESZKÖZÖK, azok belül a BEÁLLÍTÁSOK opciót. Megnyílik egy új ablak, aminek a felső sorában megint több beállítást látsz, itt kattints a FELIRATOK/OSD opcióra, itt be tudod állítani a betűtípust, a betű színét, betűk méretét stb...

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm RÓ BERT! Megint tanultam valamit, de sajnos nem sokra megyek vele ugyanis a filmeket blu ray/dvd lejátszón keresztül nézem a nagy képernyős TV miatt és ott ez a funkció(és a vlc) nem elérhető, sőt bizonyos filmek feliratainál újabb probléma jelenik meg a hozzárendelt feliratok esetében mint pl.a hibás karakterkészlet azaz a magyar felirat néhány esetben olvashatatlan pedig van lehetőség átváltani a közép-európai vagy normál karakterkészletre de akkor is hibásan/nehezen olvasható pl.nincs : ö,ő,í,á,ű,ú stb betűk.Ez pill.a számomra rejtély.A tv meg ugye más szobában van úgyhogy nincs lehetőségem összekötni a gépemmel a VLC miatt .... de ez már az én problémám.Kösz az infot!

  VálaszTörlés
 4. Okos mob.tel.probaltam letolteni filmeket de nem megy.Vagy nem is lehet,kernek segitseget! Koszonom

  VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásod! :)

 
-->